img

Website Nou
În Construcție

Parcul Natural Bucegi va avea un nou website în câteva zile. Rămâneți aproape!.

Între timp, puteți afla mai multe, mai jos!

img

Cele mai emblematice
specii de faună din Europa

Munții Bucegi adăpostesc o mare biodiversitate, cele mai emblematice specii fiind ursul brun, lupul, capra neagră, cerbul comun, râsul, jderul, chiar și acvile de munte au fost văzute aici.

img


Formatiuni Stancoase Unice

Parcul Natural Bucegi găzduiește unele dintre cele mai impresionante sculpturi naturale în piatră din Europa, rezultate în urma eroziunii eoliene asupra rocilor conglomerate, de-a lungul a mii de ani. Cele mai populare sunt Sfinxul și Babele, un cap uman și, respectiv, mai multe stânci în formă de ciuperci.

welcome_videoYouTube
Bucegi - Azi, 23rd Martie 2023

-2 °C
Vânt 7 km/h
img
Despre noi

Parcul Natural Bucegi

Localizat în inima României, între zone urbane de importanță majoră și aproape de renumita stațiune turistică montană - Sinaia, Parcul Natural Bucegi este o arie protejată extrem de populară la nivel național și parte din rețeaua de arii protejate de interes internațional, Natura 2000. Unele dintre cele mai cunoscute atracții asociate cu Parcul Natural Bucegi, pe lângă populația mare de urși și peisajele uimitoare, sunt Sfinxul și Babele, roci conglomerate sculptate prin eroziune eoliană. Parcul Natural Bucegi a fost înființat în anul 2003, de către guvernul României, devenind un sanctuar pentru conservarea peisajelor culturale tradiționale, în care activitățile umane sustenabile sunt parte din natură. Cu o biodiversitate impresionantă privind fauna și flora, inclusiv specii endemice sau rare, această arie protejată a fost subiect de studiu pentru biologi locali sau internaționali, încă din secolul 19. De altfel, multe legende și povești supranaturale din Munții Bucegi, au adus notorietate acestei zone, ca una dintre cele mai misterioase din țară.


Suprafață, ha
32,500
Altitudine maximă, m
2,505
Turiști pe an
1,000,000