„Evaluarea stării de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Natural Bucegi şi conştientizarea publicului şi a factorilor de interes pentru un management protectiv al acestuia”
Date generale despre proiect
Proiectul „Evaluarea stării de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Natural Bucegi şi conştientizarea publicului şi a factorilor de interes pentru un management protectiv al acestuia” este un proiect finanţat de prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, Axa Prioritară 4 Proiectul este implementat de Consiliul Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Administrația Parcului Natural Bucegi.
Obiectivul general al proiectului: Asigurarea stării favorabile de conservare a biodiversităţii din Parcul Natural Bucegi (PNB).
Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Colectarea informaţiilor necesare pentru menținerea/imbunătățirea stării favorabile de conservare a speciilor si habitatelor
2. Conştientizarea factorilor cu impact direct asupra PNB şi a generaţiei tinere
Grupurile ţintă
Principalul grup ţintă al acestui proiect este format din elevii și profesorii de la școlile din zona PNB, populația locală din zona de interes, reprezentanții administrației publice locale și a altor organizații publice și private din zona ariei protejate.
Rezultatele aşteptate
6. Realizarea unui comunicat de presă, a unui panou temporar și a unei plăci permanente, precum și a 4 seturi de autocolante.
A debutat editia a II - a a concursurilor pentru protejarea habitatelor de importanță strategică în conservarea biodiversității
„Evaluarea stării de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Natural Bucegi şi conştientizarea publicului şi a factorilor de interes pentru un management protectiv al acestuia” este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, Axa Prioritară 4. Proiectul este implementat de Consiliul Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Administrația Parcului Natural Bucegi.
Proiectul are ca scop asigurarea stării favorabile de conservare a biodiversităţii din Parcul Natural Bucegi (PNB), unul dintre obiectivele secundare ale acestuia fiind colectarea informaţiilor necesare pentru menținerea și îmbunătățirea stării favorabile de conservare a speciilor și habitatelor pentru populațiile de Lynx lynx și Barbastella barbastellus.
În cadrul celui de-al doilea obiectiv, respectiv cel de conştientizare a factorilor cu impact direct asupra PNB şi a generaţiei tinere, Componenta 1 vizează organizarea de concursuri școlare pe trei tipuri de categorii: desen/ arte plastice; compunere și eseu și ecologie, fiecare dintre acestea fiind adresate unor grupuri de elevi cu vârste diferite. Scopul concursurilor este de a implica activ tânăra generație ca factor de acțiune și decizie ulterioară în protejarea habitatelor de importanță strategică în conservarea biodiversității.
Cele 3 concursuri se vor desfășura în perioada: 17.03.2014 – 15.04.2014, în 8 unități școlare din județele Dâmbovița, Prahova și Brașov.
1. Concurs de desen/arte plastice, ediția a II-a
“S.O.S! Specii și zone în pericol în Parcul Natural Bucegi ”
(clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII)
2. Concurs de compunere și eseu, ediția a II-a
“Biodiversitatea: să o cunoaștem și să o protejăm”
(clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII)
3. Concurs de ecologie, ediția a II-a
“Biodiversitatea Parcului Natural Bucegi”
(clasele V-VIII și clasele IX-XII)
Anunțurile oficiale referitoare la câștigătorii competițiilor de compunere, desen și ecologie (ediția a II-a):